Neem: Léčivý strom z indie

26.10.2013 v Výživa 2

Málokterá rostlina na naší planetě byla rukou matky přírody tak štědře obdarována hojivými a léčebnými účinky, jako stálezelený strom Neem, jehož domovinou je Indie. Každá jeho část, od kořene až po poslední lísteček, je člověku velmi prospěšná.

Éterický olej, který se z rostliny s názvem Azadirachta Indica získává, má díky svým antiseptickým a hojivým účinkům mnohostranné použití jak v léčitelství, tak v kosmetickém průmyslu. Látky získané z jeho kůry, semen, listí, plodů či pryskyřice jsou lidskému organizmu velmi prospěšné – působí antibakteriálně, stimulují imunitní systém, jsou účinné při nádorovém onemocnění a aktivně se zapojují do boje s viry. Likvidují plísně, záněty a tlumí horečky i bolest.


Zdroj krásy

Pro indické ženy byl odpradávna strom Neem zdrojem vitality, krásy, zdraví a hygieny. Použití neemového oleje v kosmetice totiž velmi blahodárně působí na pokožku. Účinně působí na akné, alergie a ulevuje suché pokožce. Vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a dalších užitečných látek v oleji jedinečně působí na pleť, vlasy, a dokonce i ústní dutinu.

Listy a plody stromu Neem (Azadirachta Indica)

Rovnováha z přírody

Látky obsažené v neemovém oleji mají schopnost pleť hydratovat a i omlazovat – po použití se pleť stává pružnou, vláčnou, zdravou a také odolnou vůči projevům stárnutí. Pleťové masky, sprchové gely, šampony, tonery, ústní vody či zubní pasty obsahující zmíněné výtažky mají unikátní schopnosti. Neemový olej totiž dokáže udržet přirozenou rovnováhu pokožky a hojit její poškozené vrstvy, ať v dutině ústní, ve vlasech tak na celé pokožce.

Zmírňuje projevy stárnutí, tvorbu vrásek, má zklidňující a zpevňující účinky, rozjasňuje pleť a působí jako výborný antioxidant.

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí neemová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem neemového oleje, extraktu neemových listů a neemové kůry.

(Pozn. Alue: Účinky Neemu mi skoro jako přes kopírák připomínají australský Melaleuca Alternifolia, ze kterého se dělá Tea tree oil a který má také velmi široké využití NEJEN v kosmetice. Takže v Austrálii mají Melaleucu, v Indii mají Neem, případně od Indie až do Asie rostou odrůdy Cinnamomum, neboli skořicovníku. Planeta země má úžasný smysl pro rovnováhu a chytře rozmístila rosliny tak, aby všichni lidé měli něco zázračného na dosah… Vždyť i Česko je léčivých bylin doslova plné. Můj tuzemský TOP je například Máta a meduňka.)


Zdroj článku: krasna.cz

Kam dál:

Otevřít rubriku ZDRAVÍ: ZDE

Máte otázku? Ptejte se do ►Mailu◄

• Líbí se vám tyto stránky? Doporučte přátelům adresu https://aluska.org

• Líbí se vám publikované články? Za pár dní vám může pošta doručit i knihu! – Podrobnosti ZDE

• Používáte Facebook? Pomozte propagovat tento článek a použijte prosím tlačítko ,,To se mi líbí” níže pod reklamou, děkuji!

• Chcete mít přehled o videoaktivitách Alue na YouTube? – Můžete se přihlásit k odběru: ZDE

.

Elektronický obchůdek: www.kramky.cz/alue

Komentáře

Ikona diskutujiciho Míša 2013-10-26 11:09:00 Odpovědět
Ikona diskutujiciho
sipka

Jé, do teď jsem myslela, že neem je název firmy 🙂 Měla jsem několikrát ajurvédskou neem zubní pastu a je naprosto skvělá!

Ikona diskutujiciho Elivita 2015-07-23 19:41:00 Odpovědět
Ikona diskutujiciho
sipka

Neem je skvělý. Až na to, že od nynějška je jeho dovoz do EU, včetně České republiky zakázán… Co si o tom myslím, jsou jen konspirační teorie, ale jiný důvod asi ani nemůže být.

Nový komentář

Ikona moderatora

Moderovaná diskuze: Příspěvky se zveřejňují s časovou prodlevou. Pro účast v diskuzi je třeba, aby byl váš komentář v souladu s obecnými pravidly slušného chování a podmínkami používání stránek